Blauwendraad 3, 3911 SB Rhenen

Sportpaarden & pony’s

Oleta Special geb. april 2019

Novalivia v. O’Brien geb. 2018

Nardocchio Hotspot x O’Brien geb. 2018

 

Enkele pony’s, zoals op onderstaande foto’s, werden door Gitte Bogerd zadelmak gemaakt.  Zo’n fijne toekomstige sportpony is dan uiteindelijk wedstrijdklaar (foto boven) te koop. Inmiddels is deze 6 jr. New Forestmerrie van Hoppenhof’s Hero x Sulaatik’s Versace verkocht.

Op de rechtse foto een 4 jarige New Forest merrie v. Hobby des Marronniers. Een fantastische springpony! Zij was wedstrijdklaar en inmiddels ook verkocht.

Momenteel worden weer enkele veelbelovende jonge paarden zadelmak gemaakt of in de sport uitgebracht. Een van onderstaande jonge paarden is wegens overcompleet te koop: het betreft een inmiddels zeer compleet paard (geb. 2017) v. O’Brien x Triomph de Muze (Chin chin). Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Opfok

O’Brien x Triomphe de Muze geb. 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de paarden rijdt Gitte Wappère (zie onder)  in de klasse M en Z springen en had ze de KWPN merrie Blauwendraad’s Berlinda (Larino x Nimmerdor) voor haarzelf aangeschaft voor het L springen. Belle kreeg in 2017 een veulen van Blauwendraad’s O’Brien en is nu wegens overcompleet verkocht.

Blauwendraad’s Wappère ster, prok en sport (2003, Hors la Loi II x Wolfgang) is eveneens een fokproduct van Manege Blauwendraad.
Nadat Wappère een veulen had gebracht van Zapatero, de hengst Gadget, werd Wappère uitgebracht in de sport. Tijdens haar sportcarrière deed Wappère haar naam eer aan, want wapperen deed ze! Haar springtalent bracht haar het sportpredicaat (1.35m-niveau). Nu staat ‘Wappie’ weer thuis. Wappère is niet alleen prachtig om te zien met haar sterke lichaam, gebeeldhouwde hoofd en grote donkere ogen, maar kan ook nog eens geweldig lopen. Daarbij is ze ook nog eens ontzettend lief en braaf. We hebben van haar nog 3 veulens van O’Brien in opfok, waarvan de oudste inmiddels door Gitte gereden wordt en binnenkort ook zijn opwachting in de sport zal maken.

Gitte en Wàppere

De volgende bij ons geboren en getogen paarden lopen inmiddels (internationaal) in de sport:

Ginilly (foto onder): merrie van Cantos uit Olga Hilly (keur prestatie v. Celano x Goodwill),

Gadget: hengst van Zapatero uit Wappère (ster prok sport springmerrie v. Hors La Loi II x Wolfgang)

en Go Four It B.: een ruin van O’Brien uit Solo (Celano x Amor).

Gadget (2011, Zapatero x Hors la Loi II)
Gadget is het eerste veulen van Wappère. Hij lijkt als twee druppels water op zijn moeder, niet alleen qua kleur en bouw, maar ook wat betreft karakter. Hij is namelijk supercool en vindt niks eng. Het enige verschil is dat Gadget ongelooflijk vlug en lenig is. Het ene moment ligt hij nog te rollen, het andere moment is hij er alweer vandoor met een paar flinke bokkensprongen. Aan de longe toont Gadget zijn gemakkelijke buiging en zijn prachtige ruime gangen. We zien Gadget dan ook als een belofte voor de (spring)sport. Aangezien hij behoorlijk hengst was hebben we hem in het voorjaar van 2015 gecastreerd en hij loopt deze zomer zijn eerste parcoursen, waarbij hij imponeert omdat hij het hout absoluut niet aan wil raken. Tijdens het losrijden laat hij zien ook in de dressuurring niet te misstaan, dus wie weet zien we hem ook daar nog wel verschijnen. Gadget is via Angelique Hoorn verkocht naar Amerika.

Go Four It B. (2011, O’Brien x Celano)

Dit is de derde nakomeling van O’Brien en Solo. Hij is wat groter dan zijn maatje Gadget, maar kruipt meestal achter hem, want in tegenstelling tot Gadget vindt Goofy alles eng. Deze twee kwajongens zijn samen opgegroeid en stonden altijd samen in de wei, de paddock of de binnenbak.  Update 2020: Go Four It heeft inmiddels zijn internationale carrière voortgezet  https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/675486/go-four-it-b en is met zijn nieuwe ruiter gekwalificeerd voor de Olympische Spelen 2021 in Tokyo.

Etriple(2009, O’Brien x Celano)
Etriple is het tweede veulen van Solo, de merrie die met Elsemiek van Roekel kampioen Z-springen van Utrecht werd en daarna de fokkerij in ging. Etriple is een mooi paard en heeft geweldige gangen. Ze is een grote merrie en mag nog wat uitzwaren. Daarom krijgt ze nu (mei 2014) eerst een veulentje, van de hengst Carrera. Inmiddels (2015)heeft ze haar eerste parcoursen ook achter de rug. Update januari 2017: zij is verkocht naar Duitsland.

Ginilly (2011, Cantos x Celano)

Het eerste veulen van Hilly dat op Blauwendraad geboren werd is de bruine Cantos-merrie Ginilly, oftewel ‘Gini’. Met haar witte benen en mooi getekende bles is Gini een plaatje om te zien. Ze heeft geweldig sterke bewegingen en oogstte applaus op de nieuwjaarsshow in 2014, waar ze haar springkunsten mocht vertonen. Ze kwam in handstand over een hindernisje, want ze wilde geen fout maken. Deze dame heeft dus, jong als ze is, al veel fans op de manege, en terecht! Net als haar leeftijdgenootjes Goofy en Gadget wordt Gini dit jaar langzamerhand klaargestoomd voor de sport.Update januari 2017: Gini staat bij Angelique Hoorn, die haar succesvol uitbrengt in de springsport, voor haar nieuwe eigenaar onder de naam Guapa. Dit jaar gaan ze de overstap maken naar het Z. In 2018 start Angelique haar internationaal 1.40 m. en werd ze verkocht naar Hendrix die haar via de veiling verkocht naar Californië http://www.dutchsporthorsesales.com/horse/guapa/

Gelukkig hebben wij nog een halfzus (v. O’Brien) uit Hilly. Deze Ivorilly kreeg in 2018 een hengstveulen van Hotspot en zal daarna uitgebracht gaan worden.

Ginilly en Angelique Hoorn
2016