Blauwendraad 3, 3911 SB Rhenen

Pensionstalling

 

De manege biedt ook de mogelijkheid tot het stallen van pensionpaarden (en pony’s). Hiervoor zijn ruime boxen (vanaf 3 x 3m) beschikbaar. De stalling is inclusief volledige verzorging.

Verzorging

De paarden krijgen elke dag vers stro en een ruime hoeveelheid voordroogkuil/hooi en 2 x per dag krachtvoer (Havens basis sportbrok).

De hoeveelheid wordt dagelijks afgestemd op de behoefte van het paard. De stallen worden 1 x per week volledig uitgemest. De paarden staan in principe allemaal op stro, maar als het nodig is (bijv. om medische redenen) kan een paard ook op zaagsel worden gezet. Tegen een kleine vergoeding worden de paarden 3 of 4 keer per week in de trainingsmolen gezet. Hierbij kan worden gekozen voor diverse trainingsprogramma’s.

weidegan paarden

Weidegang

Er zijn 3 weilanden beschikbaar om de paarden buiten te zetten. Meestal wordt dit door de pensionklanten zelf geregeld. Vaak worden er onderling afspraken over gemaakt, zodat de paarden gezellig met hun maatjes in koppels buiten kunnen lopen. Ook zijn er 3 veilig omheinde paddocks, waarvan 1 overdekte (longeer)paddock, waarin de paarden even lekker de benen kunnen strekken.

 

Weiland Paddock

Mogelijkheden accomodatie

De accommodatie biedt volop mogelijkheden voor elke ruiter en amazone. Vanaf de stal kan men direct het bos in, waar voldoende ruiterpaden zijn om uren buiten te rijden (bijv. richting Leersum en Amerongen). Er zijn vaste tijden waarop de binnen rijhallen altijd alleen voor pensionklanten beschikbaar zijn. Daarnaast kan er  gebruik worden gemaakt van twee rijhallen (25 x 50 m. en 20 x 40 m.) wanneer daar geen les wordt gegeven.

Tevens is het mogelijk om privéles te nemen of in een groepsles mee te rijden (voor prijzen zie rijlessen). Kijk voor een overzicht van alle faciliteiten bij faciliteiten manege.

 

Springhal Kwinteloooijen