Blauwendraad 3, 3911 SB Rhenen

Paard en ponyrijles

De manege biedt jong en oud de mogelijkheid veilig en verantwoord te leren paardrijden. Zowel voor beginnende als gevorderde ruiters biedt de manege passende lessen. Hiervoor hebben wij de beschikking over een groot aantal, betrouwbare paarden & pony’s. Uiteraard worden alle lessen gegeven door gediplomeerde instructeurs/instructrices. Zodra het niveau van de ruiters het toe laat wordt in de lessen wordt zo veel mogelijk individueel gereden.

ponyrijles

Accommodatie lessen

In de wintermaanden worden alle lessen in de binnenmanege(s) gegeven. Zodra het weer het toelaat maken we ook gebruik van de buitenrijbaan. ’s Zomers gaan de meeste groepslessen over tot het maken van bosritten.

Privéles

Ook ervaren ruiters kunnen privéles volgen, bijvoorbeeld omdat men een bepaalde oefening onder de knie wil krijgen. Wij geven ook aan ruiters die een tijdje niet gereden hebben het advies juist eerst zo’n les te nemen alvorens deel te nemen aan een groepsles. Zo weten wij wat u kunt en u weet hoe wij werken. Ook voor mensen die van een andere manege komen kan middels een privéles worden bepaald wat de ambities en het niveau van de ruiter is, om u zo in te kunnen delen in een passende groepsles. Ook pensionklanten, die bijvoorbeeld actief aan de wedstrijdsport willen deelnemen, volgen regelmatig privélessen. Privélessen duren een half uur. Voorafgaand wordt zo nodig gezamenlijk het paard/ de pony geborsteld en gezadeld, achteraf zadelen we samen af en krijgt u nog instructie m.b.t. de nodige verzorging.

Lestijden:

Jeugd: dagelijks na schooltijd en op zaterdag zijn er groepslessen voor kinderen. Privélessen worden voor en na deze groepslessen gegeven.

Volwassenen/ jeugd op paarden groepslessen:

  • maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 11.00 uur
  • dinsdag, woensdag en donderdagavond 19.00 – 21.00 uur
  • zaterdag 11.00 – 12.00 en 14.00 – 15.00 uur.

Privélessen voor volwassenen worden zowel overdag als ’s avonds gegeven.

Op zondag zijn er geen lessen.