Blauwendraad 3, 3911 SB Rhenen

Faciliteiten manege

Sinds 1989 runnen Ruud en Joyce Manege Blauwendraad, een modern manegebedrijf waar bijna alle takken van de paardensport bedreven (kunnen) worden. De manege biedt volop mogelijkheden voor iedere ruiter of amazone, met of zonder eigen paard of pony!

Kwintelooijen

 

Kwintelooijen De manege is prachtig gelegen aan de bosrand tussen Rhenen en Veenendaal, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug, en heeft directe verbinding met een groot ruiterpadennet. Er zijn dus volop mogelijkheden om buiten te rijden. Wil je een langere buitenrit maken dan kun je via het officiële ruiterpad bijvoorbeeld de oversteek maken naar Elst, Amerongen en Leersum.

Kantine

Kantine Manege Blauwendraad Vanuit de gezellige kantine kan men onder het genot van een hapje en een drankje kijken naar de verrichtingen in de instructiebak.

Dressuurhal

In de dressuurhal (afmetingen 20 x 40 meter) worden de dagelijkse lessen gegeven. Tevens vinden hier de dressuurwedstrijden plaats. Tijdens springwedstrijden is dit de losrijbaan.

Naast de dressuurhal biedt de manege ook voor springruiters geschikt onderdak.

Springhal

Vernieuwde bodem springhal In de springhal (25 x 50 meter) wordt in het indoorseizoen iedere week een oefenparcours gebouwd. Een ieder die wil, kan dan oefenen en zich voorbereiden op de wedstrijden. In deze hal worden ook de springwedstrijden gehouden. Vanuit het aangrenzende instructielokaal hebben toeschouwers prima zicht op de springhal. Deze multifunctionele ruimte wordt ook verhuurd voor diverse doeleinden, denk bijvoorbeeld aan cursussen, verjaardagsfeest of iets dergelijks.

Buitenbaan

De grote buitenbaan (50 x 50 meter) heeft een stabiele zandbodem en is ook bij mindere weersomstandigheden goed berijdbaar. Er is voldoende hindernismateriaal beschikbaar om een leuk parcours neer te zetten en zelfs dan blijft er voor de dressuurruiter voldoende ruimte over.
Rechtsboven in beeld de overdekte trainingsmolen. De paarden lopen los tussen de hekken en er zijn verschillende trainingsprogramma’s mogelijk.

Weide

Weiland Alle beschikbare weides (3, totale oppervlakte 1,5 ha.) zijn afgezet met kunststof hekwerk en derhalve volledig veilig voor uw paard

(Longeer)paddocks

 

                                                       Deze ruime paddock (34 x 9 m) is voorzien van een extra hoge omheining (1.80 m) en schrikdraad, en is daardoor ook geschikt voor Paddockjonge en/of onstuimige paarden. Tevens is er nog een kleinere paddock en een overdekte longeerpaddock (25×25 m).