Blauwendraad 3, 3911 SB Rhenen

Beginnen met paardrijden

Voor beginnende ruiters bieden wij de mogelijkheid om via een aantal opstartlessen enigszins vertrouwd te raken met de eerste beginselen van het paardrijden. Ook wordt er begeleid met poetsen en op- en afzadelen voordat de les begint. Deze opstartlessen zijn altijd privélessen van een half uur, waarbij men in eerste instantie aan de longe (lange lijn) gaat om zo, op een veilige manier, te wennen aan de bewegingen van het paard. Zodra het verantwoord is mag er los in de bak gereden worden, als voorbereiding op het meerijden in de groepslessen.

Het aantal opstartlessen dat nodig is, hangt sterk af van de persoonlijke aanleg (en lichamelijke conditie!) en verschilt dan ook sterk per persoon. Om de drempel zo laag mogelijk te houden worden deze opstartlessen tegen hetzelfde tarief gegeven als de gewone groepslessen.

De minimumleeftijd voor kinderen om te beginnen met rijlessen is bij ons 8 jaar. Een maximumleeftijd hanteren wij niet. Wanneer u zich gezond en fit voelt staat niets u in de weg eens met paardrijden kennis te maken.

Maximaal ruitergewicht:  90 kg.