Blauwendraad 3, 3911 SB Rhenen

Nieuwsbericht Coronavirus en paardrijden

WIJZIGING 26 november 2021 :  Lessen overdag gaan sowieso door (groepslessen van 16.30 worden verplaatst naar 16.00 uur!). Na 17:00 uur blijven we aangepast open voor de dagelijkse verzorging en beweging van paarden en is er gelegenheid voor le(a)se en pensionklanten om te rijden tot 21.00 uur.

Toeschouwers zijn niet toegestaan én de kantine sluit om 17:00 uur (18+ coronapas verplicht). Houdt minimaal 1,5 mtr. afstand en blijf thuis met corona gerelateerde klachten!

Wij vertrouwen op uw begrip. Voor vragen of het maken/ verzetten van afspraken kunt u ons ook via Whatsapp bereiken (06 – 23 740 598)

WIJZIGING 13 november 2021 :  Gelukkig mogen de lessen doorgaan, maar helaas zijn toeschouwers niet meer toegestaan én de kantine sluit om 20:00 uur (18+ coronapas verplicht). Houdt minimaal 1,5 mtr. afstand en blijf thuis met corona gerelateerde klachten!

WIJZIGING 3 maart 2021 : Als onderstaand, echter mogen we nu les geven aan jongeren tot 27 jaar 🙂

WIJZIGING 15 DECEMBER 2020 : Update 15 december

Samengevat:

  • Jeugdlessen tot 18 jaar gaan gewoon door (zoveel mogelijk in de buitenlucht). Geen publiek toegestaan, alleen noodzakelijke begeleiding bij opzadelen en opstijgen.
  • Andere le(a)s(e) en pensionklanten zijn welkom voor de dagelijkse verzorging en training van de paarden. Het rijden kan doorgaan; op de tijdstippen waarop normaal groepslessen plaatsvinden kan individueel gereden worden, waarbij zo nodig begeleiding is.  Neem contact op om op andere tijden (overdag) te kunnen rijden. We zorgen er zo voor dat er zo min mogelijk mensen tegelijk op de manege aanwezig zijn.
  • Kom niet te vroeg (max. 30 minuten vóór de afgesproken tijd) en blijf niet onnodig “hangen” na het rijden.
  • Meld je (telefonisch!) af indien je grieperig of verkouden bent! Voor afmeldingen wegens ziekte of verkoudheid gelden de gebruikelijke regels. Zonder (tijdige) afmelding zijn wij genoodzaakt het lesgeld door te berekenen.
  • Mondkapjesplicht ook op paardenaccommodaties > 13 jaar

Verder blijven natuurlijk onze richtlijnen van toepassing. Wij vertrouwen op uw begrip. Voor vragen of het maken/ verzetten van afspraken kunt u ons vanaf heden ook mobiel bereiken (app) via nummer: 06 – 23 740 598

UPDATE CORONAMAATREGELEN 5-11-2020

WIJZIGING 14 OKTOBER 2020:

UPDATE CORONAMAATREGELEN 14-10-20

Deze maatregelen, gericht op het reduceren van groepsvorming blijven vooralsnog tot 27 oktober van toepassing.

WIJZIGING 29 SEPTEMBER 2020 (18.00 uur).

Sportactiviteiten als wedstrijden en trainingen blijven zoveel mogelijk doorgaan behalve dat de sportkantines gesloten zijn en publiek (ook ouders) niet zijn toegestaan. Uitsluitend als ondersteuning noodzakelijk is mag 1 ouder mee.

Verder blijven natuurlijk onze richtlijnen van toepassing. Wij vertrouwen op uw begrip.

NIEUWE PUBLICATIE 11-05-2020

Bovenstaand bericht betekent vooralsnog dat we vanaf maandag 11/5/20 de lessen, nu ook voor volwassenen (19+) weer gaan hervatten (in de frisse lucht). Het blijft van belang dat onze richtlijnen nog altijd van toepassing blijven. Beperk ook je verblijfsduur op de manege tot maximaal 30 minuten voor en 30 minuten na je les. Ouders/ verzorgers hebben alleen indien noodzakelijk, toegang tot de manege. Bezoekers zijn uitsluitend op afspraak welkom.

UPDATE 22-4-2020 KNHS/FNRS i.v.m. Coronavirus:
Hierdoor kunnen de jeugdlessen t/m 18 jaar vanaf woensdag 29 april a.s. weer hervat worden. Voor volwassenen blijft de situatie nog ongewijzigd. Ouders/ verzorgers hebben alleen indien noodzakelijk, toegang tot de manege. Bezoekers zijn helaas (nog) niet welkom. Bekijk hier onze richtlijnen.

NOC/NSF 23-3-2020:

De paardensport is uniek. De sport wordt immers bedreven met paarden en pony’s, levende dieren die voor hun welzijn behoefte hebben aan dagelijks een aantal uur beweging. In deze tijd van COVID-19 is naast de gezondheid voor mensen, de gezondheid én het welzijn van paarden belangrijk. Dagelijks hebben paarden verzorging én beweging nodig.

Bij het beweging geven van paarden door enkele uren weidegang, loslopen in een paddock, longeren, rijden of aanspannen hoeft er geen contact tussen mensen te zijn. Bij de paardensport speelt onderling  contact van mensen geen rol, aan social distancing wordt dus ruim voldaan.

Paardenaccommodaties, of dat nu maneges zijn of pensionstallen of fokbedrijven moeten dus open blijven voor het verzorgen van de paarden en pony’s en het noodzakelijke beweging geven. Natuurlijk moeten de mensen die hier mee bezig zijn voldoende (1,5 tot 2 meter) afstand van elkaar houden, maar dit is geen probleem bij de omgang met paarden.

Paarden zijn niet gevoelig voor COVID-19 en het werken met paarden houdt dus geen risico in voor de mensen.

Le(a)s(e) en pensionklanten zijn daarom welkom voor de dagelijkse verzorging en training van de paarden. Het rijden kan in aangepaste vorm doorgaan, op de tijdstippen waarop normaal groepslessen plaatsvinden kan individueel gereden worden, waarbij zo nodig begeleiding is.  Neem contact op om op andere tijden te kunnen rijden. We zorgen zo dat er zo min mogelijk mensen tegelijk op de manege aanwezig zijn. Bekijk hier onze richtlijnen.
Het is wel van belang fysiek contact met aanwezige mensen te vermijden. Als u ten minste een 1.5 m. afstand houdt tot anderen is de kans klein dat anderen u kunnen besmetten met COVID-19 of dat u anderen besmet. Meld je af indien je grieperig of verkouden bent.
Neem als klant alleen noodzakelijk bezoek mee naar de manege en neem de landelijk geadviseerde maatregelen in acht:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Voor afmeldingen wegens ziekte of verkoudheid gelden de gebruikelijke regels. Zonder (tijdige) afmelding zijn wij genoodzaakt het lesgeld door te berekenen.

Angelique Hoorn met O'Brien